Daļiņu magnētiskās mijiedarbības spēka aprēķini magnetoreoloģiskajās suspensijās - Ceplis, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2008)
Daudzas magnetoreoloģisko šķidrumu īpašības var izskaidrot ar magnētisko spēku palīdzību. Šajā darbā aplūkotas magnētiskās mijiedarbības starp sfēriskām daļiņām. Aprēķiniem izstrādāta programma, kas ar trīsdimensionālas galīgo elementu metodes palīdzību risina magnetostatisku problēmu. Programmā implementāts arī mijiedarbības spēku un vidējās magnetizācijas aprēķins. Minētā programma var tikt izmantota arī citas formas ķermeņiem.

Many of MR fluids’ properties can be explained by magnetic forces. In this thesis are researched the magnetic interactions between two spherical particles. For this purpose there is created a program, that solves the magnetostatic problem with finite elements method. Program has optional interaction force and average magnetization calculation subroutines included as well. This software can be used for solving different problems with different shape objects.
Calculation of magnetic interaction forces between particles in a magnetorheological suspension
Keywords: Fizika