Valodas BPMN redaktora izstrāde, izmantojot rīku definēšanas platformu GrTP - Gorbunova, Marija (Latvijas Universitāte, 2010)
Šī kvalifikācijas darba mērķis bija izstrādāt valodas BPMN redaktoru. Šis redaktors tika izstrādāts prakses Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūtā ietvaros. Redaktora saskarne ir angļu valodā, tāpēc ka valoda BPMN ir tradicionāli angļu valodā. Izmantojot rīku definēšanas platformu GrTP bija izveidota rīkjosla ar valodas BPMN grafiskajiem elementiem. Autors izstrādāja iespēju pārbaudīt uzzīmētas darījumprocesu diagrammas un to elementus un kļūdas gadījumā saņemt kļūdas paziņojumu. Redaktorā izmantotas funkcijas bija uzrakstītas modeļu transformāciju valodā L0, kas ir zemā līmeņa programmēšanas valoda. Nākotnē ir iespējama šī redaktora turpmākā attīstība.

The objective of suggested qualification work is to develop an BPMN editor. The work was done in connection with autor’s programming practice in the Institute of Mathematics and Computer Sciences, University of Latvia. Because the BPMN’s working language is traditionally English so editor’s interface is in English. The toolbar with BPMN graphic elements is done using the platform GrTP. The suggested BPMN editor draws diagrams of different business processes, checks them and gives a message when they are wrong. Editor’s transformation models are written using L0 algorithmic language, which is a low-level programming language. Editor is likely to be developed in future.
Development of BPMN editor using GrTP tool building platform
Keywords: Datorzinātne