Reformatio in peius administratīvo pārkāpumu procesā - Berķis, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbā ir pētīta reformatio in peius aizlieguma principa piemērošanas problemātika administratīvo pārkāpumu procesā. Darba gaitā ir analizētas Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa, Administratīvā procesa likuma un kriminālprocesuālās tiesību normas, kas satur reformatio in peius aizlieguma principu. Darba ietvaros īpaša uzmanība pievērsta administratīvo tiesu prakses izpētei attiecībā uz reformatio in peius aizlieguma principa piemērošanu administratīvo pārkāpumu lietu izskatīšanā. Tiesu prakses un procesuālo tiesību normu izpētes rezultātā ir definēti vairāki, nepieciešamie grozījumi normatīvajos tiesību aktos, lai administratīvo pārkāpumu procesā, piemērojot reformatio in peius aizlieguma principu, tiktu ievērotas arī sabiedrības intereses uz taisnīgu tiesu.

Topic of the thesis is reformatio in peius principle in administrative offence proceedings. The thesis researches application of a principle of reformatio in peius prohibition in the contravention of administrative regulation process. The thesis analyses a legal regulations of Latvian Administrative Violations Code, Administrative Procedure Law and Criminal Procedure Law that implies principle of reformatio in peius prohibition. The thesis stresses the jurisprudence of administrative courts regarding the application of the principle of reformatio in peius prohibition. In conlusion author defines several required amendments of law that would improve the application of the principle of reformatio in peius prohibition aimed to consider society interesets to just court.
Reformatio in peius in administrative offence proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne