Vērtspapīru tirgus un ieguldījumu fondu analīze Latvijā - Bukins, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darba tēmas izvēle ir aktuāla, jo Latvijas iedzīvotajiem ir pārāk maz informācijas un zināšanu par peļņas gūšanas iespējām no vērtspapīriem. Maģistra darba mērķis ir izpētīt vērtspapīru tirgu un ieguldījumu fondus Latvijā, ieguldīšanas un peļņas saņemšanas iespējas, un izstrādāt priekšlikumus par efektīvākām ieguldīšanas iespējām. Maģistra darbs sastāv no četrām nodaļām: •pirmajā ir analizēts vērtspapīru tirgus Latvijā; •otrajā tiek izpētīts ienesīgums Latvijas tirgū piedāvātiem ieguldījumu fondiem; •trešajā ir analizēti ienesīgākie ieguldījumu fondi un veikta to salīdzināšana; •ceturtajā tiek apskatīti ieguldījumu fondu riski un papildus izmaksas. Galvenie pētījuma rezultāti ir Latvijas Centrālā depozitārijā publicēto ieguldījumu fondu ienesīguma analīze, kā arī ienesīgāko fondu sīkāka analīze un salīdzinājums. Atslēgvārdi: vērtspapīri, ieguldījumu fondi, tirgus dalībnieki, fondu ienesīgums, fondu riski, fondu izmaksas

The theme of the Master’s thesis is up to date, because Latvians obtain little information and knowledge about getting profit from the securities. The goal of the this research is to analyze the market of securities and investment funds in Latvia, investment and profit generating opportunities, as well as to invent propositions for the most effective investing ways. The Master’s thesis compounds from four parts: •Latvian market of securities is analyzed in the first one; •in the second one, returns of investment funds supplied in Latvia researched; •investment funds with the highest returns analyzed and compared in the third part; •the fourth part is for risks and additional costs of investment funds. The main results of the research are obtained after the analysis of investments funds returns published by Latvian Central Depositary, moreover, the analysis and comparison of the most profitable investment funds. Keywords: securities, investment funds, traders, fund returns, funds’ risk, the cost of funds
Securities Market and Investment Funds Analysis in Latvia
Keywords: Ekonomika