Eclipse un Android Studio kvalitatīvs salīdzinājums Android lietotņu izstrādāšanai - Harlamova, Jana (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā ir izpētīta Android lietotņu izstrāde no kvalitatīvā viedokļa. Izmantojot autora izveidoto kvalitātes modeli integrētajai izstrādes videi, tiek salīdzinātas Android Studio un Eclipse, kas ir divas integrētās izstrādes vides, ko izmanto Android lietojumprogrammu izstrādē. Kaut gan Eclipse agrāk bija plašāk izmantojama, mūsdienās Android Studio ir daudz vairāk iespēju. Bakalaura darba ietvaros tiek aprakstīta Android platforma un tās attīstības vēsture. Praktiskajā daļā tiek izveidotas divas lietotnes – katra savā izstrādes vidē, lai salīdzinātu tās. Darbā tiek aprakstīti aspekti, kas ietekmē lietotnes, piemēram, ekrāna izmēri, atmiņa, utt. Darbā tiek apskatīti dažādie ekrāna izmēri, kurus patlaban izmanto mobilās lietotņu sistēmās, un tiek analizētas problēmas, kas rodas ar šo dažādību. Darbā tiek doti ieteikumi priekš jaunajiem programmētājiem.

Bachelor thesis examines Android Application development from a qualitative point of view. Using author’s developed quality model for Integrated Development Environment (IDE), a comparison is made between Android Studio and Eclipse which are two IDE’s. Although Eclipse is a previously vastly used software with a lot of experienced developers Android Studio is clearly the future of Android Development. In the bachelor thesis the Android platform and it’s development history are being described. In the practical part two applications are created in each IDE in order to compare them. The thesis describes the aspects which are influencing the applications, for example, screen sizes, memory etc. The thesis contains a look at all the different screen sizes currently in use for the mobile application system and the problem that comes with all this variety. Finally, the thesis provides recommendations for beginner level developer which IDE should be used by the developer in which case.
Qualitative comparison between Eclipse and Android Studio for Android application development
Keywords: Datorzinātne; Android; Android Studio; Eclipse; salīdzinājums