Tīmekļa lapu veidošanas metožu efektivitātes salīdzinājums - Grāveris, Aksels (Latvijas Universitāte, 2020)
Mūsdienās ir dažnedažādi veidi kā veidot tīmekļa lapas, taču bieži tehnoloģijas tiek izvēlētas pēc gatavo veidņu pieejamības, ietvariem. Tiek dota priekšroka tīmekļa tehnoloģijām, kas ne būt nav efektīvākās lejupielādes laika ziņā. Protams viss ir atkarīgs no tīmekļa lapas mērķa. Vai ir svarīgs resursu lietojums, vai var atļauties neekonomēt resursus. Darbā ir apskatīta HTML, PHP un JS tīmekļa lapu veidošanas tehnoloģiju efektivitāte -lejupielādes laika ziņā pie vienādas funkcionalitātes tīmekļa pārlūkprogrammā.

Nowadays there are so many ways to create a web page. Often developers choose the methods because of Pieejams templates and frameworks. Few of the most popular technologies is not the most efficient in terms of web page download time. Although it heavily depends on reason why the wep page was created altogether. If resource allocation is beneficial or no. Technological download time efficieny in creating wep pages using HTML, PHP and JS with the same functionality.
Comparison between different methods for web page creation
Keywords: Datorzinātne; HTML; PHP; JS; lejupielādes laiku atšķirība; time difference in dowload time