Prasības nodrošinājuma līdzekļu piemērošanas un izpildes problēmas - Nage-Dūksteniece, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darba „Prasības nodrošinājuma līdzekļu piemērošanas un izpildes problēmas” autore aktualizē jautājumu par prasības nodrošināšanas institūta nepilnībām un nepieciešamajām izmaiņām likumdošanā. Darba gaitā autore piedāvā vairākus priekšlikumus Civilprocesa likuma pilnveidošanai ar mērķi paaugstināt prasības nodrošināšanas līdzekļu efektivitāti, vienlaikus uzlabojot atbildētāja tiesību aizsardzību. Darbā tiek analizēti arī tādi ar lēmumu par prasības nodrošinājuma līdzekļu izpildi saistīti jautājumi, kas juridiskajā zinātnē līdz šim nav aplūkoti, piemēram, augļu (kapitāla procentu) piederība tiesu izpildītāju darbību kontekstā, kā arī citā Eiropas Savienības dalībvalstī piemērotā nodrošinājuma līdzekļa izpilde Latvijā.

The author or the Master’s research paper „The problems in the application and implementation of the means of securing claims” actualizes the question regarding deficiency of securing claims and necessity of making changes in legislation. The author offers the number of suggestions how to improve the Civil procedure code in order to make more effective the securing claims institute at the same time making better the protection of the rights of the defendant. Also, the author analyses the number of principally new questions, for example, ownership of fruits (increase of capital) in accordance with the bailiff’s actions, and the realization of the mean of securing claims enforced in the other member state of European Union in Latvia.
The problems in the application and implementation of the means of securing claims
Keywords: Juridiskā zinātne