Latvijas industriālo kaņepju nozares attīstības iespēju analīze - Kozare, Olga (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs ir veltīts Latvijas industriālo kaņepju nozares attīstības iespēju analīzei. Darba mērķis ir aplūkot un izanalizēt pašreizējo nozares stāvokli, noteikt galvenos pasākumus industriālo kaņepju nozares tālākajai attīstībai un konkurētspējas veicināšanai. Darba mērķa sasniegšanai tika izvirzīti vairāki darba uzdevumi: izvērtēt audzēšanas un pārstrādes sektoru darbību nacionālajā un reģionālajā līmenī, analizēt industriālas kaņepes audzēšanas izmaksas, analizēt industriālo kaņepju nozares elementus un to mijiedarbības, izstrādāt priekšlikumus industriālo kaņepju nozares pilnveidei. Uzdevumu risināšanai lietotas kvalitatīvās un kvantitatīvās metodes, kas ir izvēlētas atbilstoši katras nodaļas pētāmajai problēmai. Pētījuma rezultāti apstiprina autores iepriekš izteikto hipotēzi, ka industriālo kaņepju nozarei ir potenciāls Latvijā. Atslēgvārdi: industriālās kaņepes, nozares analīze, potenciāls, attīstība.

The thesis of the bachelor paper is the analysis of the Latvian industrial hemp sector’s development prospects. The aim of this thesis is to overview and to analyze the current state of the sector, to define main complex of concrete measures for the sector’s development and competitiveness. This aim was reached on the basis of the following tasks: assessment of the national and regional cultivation and primary processing sectors, evaluation of the hemp cultivation costs, analysis of the industrial hemp sector’s elements interactions, formulation of the recommendations for development and improvement. In order to deal with these tasks were used methods of the quantitative and qualitative analysis. The research results confirm issued hypothesis of the Latvian industrial hemp sector’s potential and development opportunities. Key words: industrial hemp, sector analysis, potential, development.
Analysis of the Latvian industrial hemp sector’s development prospects
Keywords: Vadībzinātne