Jēkabpils pilsētas ietekmes veidi un areāls - Balodis, Gaidis (Latvijas Universitāte, 2006)
Maģistra darbs „Jēkabpils pilsētas ietekmes veidi un areāls” iepazīstina ar Jēkabpils pilsētas ietekmes veidiem un areālu, ko nosaka pilsētas funkcionālā saikne ar teritorijām ārpus tās administratīvajām robežām. Pētījumā ir analizēta 10 pagastu (Jēkabpils rajona Ābeļu, Kalna, Krustpils, Kūku, Mežāres, Salas, Sēlpils, Variešu un Vīpes un Aizkraukles rajona Aiviekstes) teritoriju piederība Jēkabpils pilsētas ietekmes areālam. Jēkabpils pilsētas ietekmes areāls noteikts, pamatojoties uz izdalītajiem indikatoriem: iedzīvotāju svārstmigrācijas intensitāti, kas noteikta, veicot iedzīvotāju aptauju, Jēkabpils pilsētas vispārējās vidējās izglītības un profesionālās izglītības iestāžu komplektēšanas areālu, sabiedriskā transporta kustības intensitāti starp pētāmo pagastu centriem un Jēkabpils pilsētu, kā arī vietējo pašvaldību speciālistu pausto viedokli par pagasta teritorijas piederību Jēkabpils pilsētas ietekmes areālam.

Master Thesis Functional Urban Area of Jekabpils City introduces with the forms of influence of the Jekabpils City and its area which is determined by the functional link between Jekabpils City and the area beyond its administrative borders. In the research there are analyzed and reflected ten local municipalities (Ābeļu, Kalna, Krustpils, Kūku, Mežāres, Salas, Sēlpils, Variešu, Vīpes and Aiviekste). according to their possession to the functional urban area of Jekabpils City. The functional area in the city of Jekabpils is defined on the basis of pointed indicators: the intensity of the commuting, the collection area of the Secondary Education and the Vocational Education in the city of Jekabpils, the intensity of the public transport among the explored local municipalities and the city of Jekabpils, and the expressed viewpoint of the experts of the local authorities about the possession to the functional area.
Functional urban area of Jekabpils city
Keywords: Ģeogrāfija