Kokteiļu grāmatu dizaina stilistika - Latkovska, Aleksandra Lauma (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba tēma ir “Kokteiļu grāmatu dizaina stilistika”. Balstoties uz teorētisku un empīrisku pētījumu, darba mērķis ir izveidot dizainu kokteiļu grāmatai, izmantojot kokteiļu grāmatu vizuālas stilistikas iezīmes. Teorētiskajā daļā aprakstīta kokteiļu un kokteiļu grāmatu vēsture, dzērienu un ēdienu fotogrāfija un grāmatas uzbūve. Lai veiksmīgi realizētu darba mērķi, darba empīriskajā daļā tika veikta kokteiļu grāmatu dizaina analīze. Rezultātā tika noskaidrotas kokteiļu grāmatu dizaina vizuāli stilistikās iezīmes. Bakalaura darba mērķis tika sasniegts – izveidots dizains kokteiļu grāmatai “Vodka Cocktails – 22 simple, easy-to-make and beautiful recepies”, izmantojot kokteiļu grāmatu vizuālas stilistikas iezīmes. Atslēgvārdi: kokteiļu grāmata, dizaina stilistika, fotogrāfija.

The theme of the thesis is “Design stylistics of cocktail books”. Based on theoretical and empirical research, the aim of the work is to create a design for a cocktail book using the visual stylistic features of cocktail books. The theoretical part describes the history of cocktails and cocktail books, photography of drinks and food, and the structure of the book. In order to successfully realize the aim of the work, the design of cocktail books was analyzed in the empirical part of the work. As a result, the visual stylistic features of cocktail books were clarified. The goal of the bachelor's thesis was achieved – a design for cocktail book "Vodka Cocktails – 22 simple, easy-to-make and beautiful recepies" was created using the visual stylistic features of the cocktail books. Keywords: cocktail book, design stylistics, photography.
Design Stylistics of Cocktail Books
Keywords: Mākslas zinātne; Kokteiļu grāmata; Dizaina stilistika; Dizains; Fotogrāfija