Magnētiskās rezonanses enterogrāfijas izmeklējums – protokola specifika - Meistere, Anete (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbā “Magnētiskās rezonanses enterogrāfijas izmeklējums – protokola specifika” apkopoti literatūras avoti par magnētiskās rezonanses enterogrāfijas izmeklējumu, tā indikācijām, pacienta sagatavošanos un līdzestību izmeklējumā un par pielietoto protokolu izmeklējuma veikšanā. Teorētiskajā daļā analizēti literatūras avoti par magnētiskās rezonanses izmeklējumā iekļaujamām anatomiskām struktūrām, izmeklējuma indikācijām, pacienta sagatavošanos izmeklējumam, kā arī pielietoto protokolu. Darba mērķis ir noskaidrot magnētiskās rezonanses enterogrāfijas izmeklējuma specifiku, kas attiecināma uz pacienta sagatavošanu un izmeklējumā pielietoto protokolu. Darba uzdevumi ir analizēta literatūras avotus, izveidot magnētiskās rezonanses enterogrāfijas izmeklējuma protokola kritēriju tabulu, veikt pētījumu, apkopot un analizēt gūtos rezultātus, izstrādāt secinājumus, balstoties uz iegūtajiem rezultātiem. Pētniecības instruments – magnētiskās rezonanses enterogrāfijas izmeklējuma protokola kritēriju tabula. Pētījuma metode – kvalitatīvi kvantitatīvs pētījums. Atslēgvārdi : magnētiskā rezonanse, enterogrāfija, izmeklējuma protokols.

In the bachelor's thesis "Specifics of Magnetic Resonance Enterography Examination," are summarized literature sources on magnetic resonance enterography examination, its indications, patient preparation, cooperation during the examination, and the protocol used in conducting the examination In the theoretical part, literature sources are analyzed regarding the anatomical structures included in magnetic resonance imaging, examination indications, patient preparation for the examination, as well as the protocols used. The aim of the study is to find out the specifics of magnetic resonance enterography examination, particularly concerning patient preparation and the examination protocol. The tasks of the study include analyzing literature sources, creating a criteria table for magnetic resonance enterography examination protocol, conducting research, compiling and analyzing the obtained results, and drawing conclusions based on the results. Research instrument – criteria table for magnetic resonance enterography examination protocol. Research method – qualitative-quantitative study. Keywords: magnetic resonance, enterography, examination protocol.
Specifics of Magnetic Resonance Enterography Examination
Keywords: Medicīna; magnētiskā rezonanse; enterogrāfija; izmeklējuma protokols