Populāro dziesmu diskursa konceptuālā telpa krievu un angļu valodā. - Fokina, Marina (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbs „Populāro dziesmu diskursa konceptuālā telpa krievu un angļu valodā” ir veltīts arhetipiskā koncepta „maska” realizācijas specifikai krievu un angļu populāro dziesmu diskursā 1980. un 2010. gadu sakumā. Pētījumā tika izmantoti etimoloģijas, skaidrojošas, asociāciju un sinonīmu vārdnīcas, ka arī populāro dziesmu tekstu kognītivi-diskursīva analīze. Tika izcelta arhetipiska koncepta nozīmes kodola struktūra un salīdzinātas koncepta arhetipisko nozīmju aktualizācijas īpatnības krievu un angļu populāro dziesmu diskursā. Pētījums var interesēt kognitīvas lingvistikas un konceptoloģijas speciālistus, ka arī dziesmu diskursa pētniekus, psiholingvistus un kulturologus.

The Master thesis focuses on the archetypal concept of “mask” realization peculiarities in Russian and English 1980s – 2010s popular song discourse. Etymological and synonym dictionaries and thesauri as well as the cognitive discourse analysis of popular songs have been used in this work. The author reveals the semantical nucleus structure of the archetypal concept and compares actualization peculiarities of the archetypal meanings of the concept in Russian and English popular song discourse. This work may be of interest for specialists in cognitive linguistics and concept studies as well as discourse specialists, psycholinguists and culturologists.
The Conceptual Space of Russian and English Popular Song Discourse.
Keywords: Filoloģija