Ar etanolu un tā surogātiem saindējušos pacientu uzskati par to ietekmi uz orgānu sistēmām un lietošanas motivāciju - Barsuks, Ivans (Latvijas Universitāte, 2008)
Barsuks I. 2008. gadā ir izstrādājis maģistra darbu „Ar etanolu un tā surogātiem saindējušos pacientu uzskati par to ietekmi uz orgānu sistēmām un lietošanas motivāciju”. Darbs sastāv no 5 nodaļām, 11 apakšnodaļām, 7 tabulām, 19 attēliem un 9 pielikumiem. Izmantoti 108 literatūras avoti (44 latviešu , 40 angļu un 24 krievu valodā). Darba mērķis ir izzināt etanola un tā surogātu lietotāju subjektīvos uzskatus par tā ietekmi uz veselību un sociālo labklājību. Izmantojot kvantitatīvo pētniecības metodi tika apzināti 100, bet kvalitatīvo – 18 respondenti. Iegūtie dati apliecina, ka etanola galvenais lietošanas iemesls ir stress. Respondenti atzīst arī tā negatīvo ietekmi uz veselību kopumā, bet aprūpi saista ar psiholoģisko labsajūtu. Atslēgas vārdi: etanols, etanola surogāti, alkohols, saindēšanās, lietošanas motivācija, veselība, stress.

In 2008, I.Barsuks wrote a master’ s paper „The influence of ethanol and it’s derivates on organ systems from the point of view of poisoned patients and their motivation for usage in continium” . The paper consists of five chapters, eleven units, seven tables, nineteen pictures and nine annexes. While writing the master’s paper 108 books and publications were analysed (44 of them were published in Latvian; 40 – in English; and 24 in Russian). The aim of the paper is to get an overview of the subjective opinions of the consumers of ethanol and substitutes of alcohol and it’s derivates on their health and social welfare. 100 respondents were interviewed applying the quantity research method and other 18 respondents were interviewed using the quality research method. The obtained data proves that the main reason for consuming ethanol is stress. Overall, the respondents are aware of the negative influence of alcohol on their health, but they generally associate care with psychological feeling of comfort. The key words: ethanol, ethanol derivates, poisoning, motivation of consumption, health, stress
The influence of ethanol and it’s derivates on organ systems from the point of view of poisoned patients and their motivation for usage in continuum
Keywords: Medicīna