Jēdziens "finanšu krīze" un tā atspoguļojums lietišķajos rakstos - Zariņš, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2014)
Šī bakalaura darba tēma ir “Jēdziens “finanšu krīze” un tā atspoguļojums lietišķajos rakstos”. Finanšu krīze ir bijis ļoti svarīgs notikums, taču cilvēku atmiņas par to pamazām sāk gaist, tāpēc īpaši nozīmīgi kļūst, kā šis jēdziens tiek atspoguļots finanšu rakstos, jo tas kļūs par pamatu, pēc kā cilvēki veidos savu viedokli un nostāju pret finanšu krīzi. Šī darba mērķis ir noskaidrot, vai un kā salikteņi, piedēkļi un priedēkļi finanšu rakstos atspoguļo jēdzienu finanšu krīze. Lai to noskaidrotu, darba autors ir izmantojis teorētiskus darbus par salikteņu, priedēkļu un piedēkļu veidošanu un to kategorizāciju. Pamatojoties uz to, tika analizēti trīs finanšu diskursa raksti un tika konstatēts, ka salikteņi, piedēkļi un piedēkļi spēj atspoguļot jēdzienu finanšu krīze.

The topic of the bachelor thesis is “The concept “financial crisis” and its reflection in business articles”. The financial crisis has been a significant event, which day by day fades away from people’s memories. That is why it is crucial how the concept has been reflected in different business articles, because this will be the base on which people will form their opinion and feeling towards the concept financial crisis. The goal of the research paper is to examine if and how through compounds and affixes words can reflect the concept financial crisis in the articles, therefore the author of the paper has used theoretical writings on compounds and affixes and their categorization. According to which three business articles were analyzed and the hypothesis was approved.
The Concept 'Financial Crisis' and Its Reflection in Business Articles
Keywords: Valodniecība