Uz entropijas mēru balstīts daudzkritēriju lēmumu pieņemšanas modelis - Vilne, Liene (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbs ir veltīts svārstīgās nestriktās lingvistiskās entropijas un šķērsentropijas mēru pielietojumam daudzkritēriju lēmumu pieņemšanā. Darbā aprakstīts, kā, izmantojot kritēriju svaru vektora noteikšanas un alternatīvu kārtošanas metodes, tiek iegūts optimālais daudzkritēriju lēmumu pieņemšanas problēmas risinājums. Metožu teorētisko aprakstu papildina dažādu praktisku piemēru analīze.

The subject of this work is application of hesitant fuzzy linguistic entropy and cross-entropy measures in multiple criteria decision making. In this work is described how to use criteria weight-determining and alternative queuing methods in order to get the optimal solution. The theoretical description of methods is supplemented with analysis of different practical examples.
An entropy measure-based multi-criteria decision making model
Keywords: Matemātika; svārstīgo nestrikto lingvistisko terminu kopa; entropijas mērs; šķērsentropijas mērs; kritēriju svaru vektors; alternatīvu kārtošanas metode