Kakla skiemeļu datortomogrāfijas izmeklējumu kvalitātes izvērtējums traumu gadījumā - Pūrvietis, Rūdolfs (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbā tiek apskatīta, analizēta un aprakstīta literatūra par tēmu: „Kakla skriemeļu datortomogrāfijas izmeklējumu kvalitātes izvērtējums traumu gadījumā”. Darba pētījuma daļa sastāv no attēlu/izmeklējumu kvalitatīvas pētījuma metodes aprakstīšanas un retrospektīvas attēlu anlīzes. Darba mērķis: Noskaidrot mugurkaula kakla skriemeļu datortomogrāfijas izmeklējumu kvalitātes kritēriju ievērošanu un izpildi radiologa asistenta ikdienas praksē. Darba rezultātā ir apkopota, analizēta un aprakstīta literatūra, veikti secinājumi un ieteikumi kakla skriemeļu multidetektoru datortomogrāfijā. Darbs sastāv no: 1.34 lappusēm un 13 pielikumiem; 2.Darbs sastāv no 4 nodaļām un 13 apakšnodaļām; 3.Darbā ir iekļauti 20 attēli; 4.Darbā ir veikti 3 secinājumi; 5.Darbā ir izmantoti 25 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: Kakla skriemeļi, datortomogrāfija, attēla kvalitāte

Work is discussed, analyzed and described in the literature on the topic: “Whiplash computed tomography examinations of quality assessment in case of injury.” Working part of the study consists of a picture/quality test methods for describing the study and retrospective image analysis it. Purpose: To clarify the cervical spine computed tomography examinations image quality criteria for compliance and enforcement of the radiographer in daily practice. Result of the work is compiled, analyzed and described in the literature, made the findings and recommendations of whiplash multi detector computed tomography. The work consists of: 1.Work consists of 34 pages and 13 appendices; 2.Work consists of 4 sections and 13 subsections; 3.In work is included in 20 files; 4.Work is carried out 3 conclusions; 5.Work has been used 25 reference sources. Key words: cervical spine, coputed tomography, image quality
Whiplash computed tomography examinations of quality assessment in case of injury
Keywords: Medicīna