Imatiniba bāzes un tās sāļu īpašības - Grigorjevs, Oļegs (Latvijas Universitāte, 2010)
Ir veikti pētījumi par imatiniba bāzes un imatiniba mezilāta skābes – bāzes īpašībām. Ir veikti pētījumi par imatiniba bāzes un tās sāļu kristālisko formu iegūšanas iespējam. Ir novērtēta temperatūras ietekmē uz imatiniba bāzi un tās sāļiem. Ir iegūtas šādas kristāliskas vielas: imatiniba bāzes hemihidrāts, imatiniba bāze, imatiniba hlorīda 3,5 hidrāts, imatiniba hlorīda monohidrāts, imatiniba mezilāta β forma no α formas.

The research of imatinib base and imatinib mesylate acid-base properties is done. The research of imatinib base and its salts crystalline forms preparation options is done. Temperature effect on imatinib base and its salts is evaluated. The following crystalline phases is obtained: imatinib hemihydrate, imatinib base, imatinib chloride 3.5 hydrate, imatinib chloride monohydrate, imatinib mesylate β form from α form.
Properties of imatinib base and its salts
Keywords: Ķīmija