Tiesu izpildītāju un maksātnespējas procesa administratoru rīkoto izsoļu tiesiskā regulējuma modernizācija un elektronisko izsoļu modeļa ieviešana - Šincāne, Evelīna (Latvijas Universitāte, 2015)
Pētījumā atklātā problēma ir izsoles dalībnieku un solītāju ļaunprātīgā rīcība tiesu izpildītāju un maksātnespējas procesa administratoru rīkotajās izsolēs. Dažāda veida ļaunprātīgās rīcības cēloņu, seku un novēršanas iespēju apzināšana, elektronisko izsoļu modeļa lomas šīs problēmas novēršanā noskaidrošana, kā arī likumprojekta, kas paredz elektronisko izsoļu modeļa ieviešanu Latvijas Republikas tiesiskajā regulējumā, izvērtēšana un analīze ir galvenie pētījuma uzdevumi. Pētījumā tiek izvirzīti mērķi sniegt ierosinājumus tiesiskā regulējuma modernizācijai un priekšlikumus minētajā likumprojektā ietverto tiesību normu precizēšanai un pilnveidošanai. Atslēgvārdi: ļaunprātīgā rīcība izsolē, elektroniskā izsole, Elektronisko izsoļu vietne, tiesu izpildītājs, maksātnespējas procesa administrators, likumprojekts „Grozījumi Civilprocesa likumā“.

The issue in this research concerns the malicious conduct committed by the participants and bidders in auctions organised by the bailiffs and the administrators of insolvency proceedings. The recognition of the causes, consequences and prevention possibilities of different types of malicious conduct, the consideration of the role of electronic auction as a solution for the issue mentioned before, as well as analysation of the draft plan for law, which intends to establish electronic auctions in The Republic of Latvia – are the main tasks of this research. As the aims of the research the author brings forward proposals regarding the modernisation of the legal framework and suggestions concerning the specification and improvement of the legal norms contained by the draft plan for law aforementioned. Key words: malicious conduct in auctions, electronic auction, the portal of electronic auction, the bailiff, the administrator of insolvency proceedings, draft plan for "The Amendments of Civil Procedure Law".
Bailiffs and insolvency administrator for the auction modernizing the legislative framework and the introduction of the model of electronic auctions
Keywords: Juridiskā zinātne