Krievu un latviešu radību tradīcija mūsdienu skatījumā. - Zeikane, Sņežana (Latvijas Universitāte, 2013)
Krievu un latviešu radību tradīcija mūsdienu skatījumā: bakalaura darbs. – Rīga, 2013. -53 lpp. Dzimšanas tradīcijas ir vienas no svarīgākajiem rituāliem cilvēka dzīvē. Kuras rezultātā rodas jauna dzīvība. Dzimšanas tradīcijas mūsdienās un senajā folklorā vienmēr ir bijušas cieši saistītas ar māti un bērnu. Darbā tiek apskatītas krievu un latviešu dzimšanas tradīcijas un ticējumi mūsdienās. Tradīciju un ticējumu pētījums palīdz labāk iepazīt tautu dzīvi. Darbā tiek analizētas senās folkloras un mūsdienu dzimšanas tradīcijas. Kā arī salīdzinātas krievu un latviešu dzimšanas tradīcijas mūsdienās. Darbs ir paredzēts plašam lasītāju lokam, kurus interesē mūsdienu folkoras jautājumi.

Russian and Latvian Births Traditions Nowadays: bachelor's work. – Riga, 2013. – 53 p. The Birth traditions are one of the most important rituals in the human live. Due to it, the new life is coming into the world. The Birth traditions in the old and in present-day folklore have always been closely related to mother and child. The paper deals with Russian and Latvian birth traditions and customs that are relevant nowadays. The study of traditions and customs help better understand the lives of other cultures. The bachelor paper analyses the traditions that come from old and present-days. It also compares Russian and Latvian contemporary traditions. The paper is meant for the readers who are interested in issues related to modern folklore.
Russian and Latvian Births Traditions Nowadays.
Keywords: Valodniecība