Narkotiskās vielas saturošu augu neatļauta sēšana un audzēšana - Asatrjans, Rubens (Latvijas Universitāte, 2019)
Narkotiskās vielas saturošu augu neatļauta sēšana un audzēšana ir viens no mūsdienu aktuāliem noziedzīgiem nodarījumiem. Darba mērķis, analizējot normatīvos aktus, tiesu praksi un juridisko literatūru, ir noskaidrot narkotiskās vielas saturošu augu neatļautas sēšanas vai audzēšanas nozīmi un izpratni, kā arī tās tiesisko regulējumu Latvijā; izpētīt Latvijas Republikas Augstākās tiesas nolēmumus, lai noskaidrotu narkotiskās vielas saturošu augu neatļauto sēšanas un audzēšanas noziedzīga nodarījuma sastāva obligātās pazīmes. Darba uzdevums ir noskaidrot praksē pastāvošās problēmas saistībā ar narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu un sniegt priekšlikumus, lai risinātu attiecīgo problēmjautājumu.

Illicit sowing and cultivation of plants containing narcotic drugs is one of the crimes of today. The thesis is aimed at establishing the significance and understanding of illicit sowing and cultivation of plants containing narcotic drugs as well as the legal framework thereof in Latvia through analysis of laws and regulations, case-law and legal literature; studying court rulings of the Supreme Court of the Republic of Latvia for the purpose of determining the constituent elements of the criminal act of sowing or cultivating plants that contain narcotic drugs. The objective of the thesis is to elucidate practical issues related to illicit sowing and cultivation of plants containing narcotic drugs and to propose solutions.
Illicit sowing and cultivation of plants containing narcotic drugs
Keywords: Juridiskā zinātne; narkotiskās; psihotropas; augi; neatļauti; sēšana