VEF loma Latvijas identitātē: rūpnīcas reprezentācija padomju presē (1966 - 1976) un bijušo darbinieku atmiņas mutvārdu stāstos - Tauriņš, Ģirts (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba nosaukums ir „VEF loma Latvijas identitātē: Rūpnīcas reprezentācija padomju presē (1966-1976) un bijušo darbinieku atmiņas mutvārdu stāstos”. Darba ietvaros ir veikts padomju preses izdevumu analīze, kura ir salīdzināta ar bijušo rūpnīcas darbinieku mutvārdu atmiņām. Darbs balstīts uz teoriju par nacionālo identitāti, padomju laiku pilsoņu identitāti. Apskatīta ir arī literatūra par reprezentāciju. Izmantota kvantiatīvā kontentanalīzes un naratīva aktantu modeļa metode. Atslēgvārdi: nacionālā identitāte, reprezentācija, padomju prese, padomju laiku identitāte, VEF, mutvārdu vēsture.

The title of bachelor thesis is “Role of VEF in identity of Latvia: representation of factory in soviet press (1966-1976) and memories of ex-workers in stories. Within the a research in soviet press was created and compared with the stories of ex-workers from factory. Research is based on national identity theory and theory about the identity of soviet time citizen. This project is based also on literature about representation. In research were used two methods: quantitative content analysis and narrative actant model method. Keywords: national identity, representation, soviet press, identity in soviet times, VEF, oral-history.
Role of VEF in identity of Latvia: representation of factory in soviet press (1966 - 1976) and memories of ex-workers in stories
Keywords: Komunikācijas zinātne