Windows un Linux serveru attālinātās administrēšanas iespējas. - Rapša, Dainis (Latvijas Universitāte, 2010)
Kvalifikācijas darbā tiek apskatīti attālinātās administrēšanas rīku iespējas, izmantojot Windows un Linux operētājsistēmas. Darba gaitā tiek apskatīti un uzstādīti attālinātās administrēšanas rīki. Rīku priekšrocības un trūkumi Windows un Linux operētājsistēmā. Teorētiskajā daļā tiek apskatīti tīkla protokoli, kas ir cieši saistīti ar attālinātās administrēšanas rīku iespējām. Praktiskajā daļa tiek veikta attālinātās administrēšanas rīku instalēšana, konfigurēšana, salīdzināšana un administrēšanas iespējas. Darba rezultātā tiek aprakstīti Windows un Linux vidē esošie attālinātās administrēšanas rīku iespējas, drošība un ātrdarbība. Atslēgvārdi: administrēšana, rīki, drošība, internets

Qualification work goes into the remote administration tools for Windows and Linux. The work is about installing, configuring and reviewing these tools. Tool advantages and disadvantages in Windows and Linux. Theoretical part is dealt with network protocols that are closely associated with the remote administration tool capabilities. Practical part is to make remote administration tool installation, configuration, comparison and administration capabilities. Work is described about the Windows and Linux environments in remote administration tool options, security and performance. Keywords: administration, tools, security, internet
Remote administration features in Windows and Linux servers.
Keywords: Datorzinātne