Normalizētā veģetācijas indeksa laikrindas izmantošana veģetācijas dinamikas izvērtēšanā - Siliņa, Sofija (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darbā tiek pētītas normalizēta veģetācijas indeksa (NDVI) laika rindas, lai analizētu veģetācijas dinamiku no 2018. līdz 2022. gadam egļu mežos Gaujas nacionālā parka teritorijā, kur šajā periodā ir savairojušies mizgrauži. Mērķis ir izvērtēt NDVI dinamikas likumsakarību ar mizgraužu intensīvu savairošanos. Darba teorētiskajā daļā apkopota informācija par veģetācijas dinamikas pētījumiem, veģetācijas raksturojošiem indeksiem, mizgraužu ietekmi uz egļu mežiem.

The master's thesis studies time series of normalized difference vegetation index (NDVI) in order to analyze the dynamics of vegetation in years from 2018 to 2022 in spruce forests in the territory of the Gauja National Park, where bark beetle infestation was observed in that period. The aim is to evaluate regularity between NDVI dynamics with intensive reproduction of bark beetle. The theoretical part of the thesis contains information about studies of vegetation dynamics, vegetation characterizing indices, the impact of bark beetles on spruce forests.
Vegetation dynamic analysis using normalized difference vegetation index timeline
Keywords: Vides zinātne; normalizētais veģetācijas indekss; veģetācijas dinamika; egļu meži; mizgrauži