Latvijas armijas Latgales divīzijas kājnieku vienības 1934.-1939. gadā: 7. Siguldas kājnieku pulks - Rižkins, Dainis (Latvijas Universitāte, 2022)
Šajā pētījumā tika veikta 3. Latgales divīzijas kājnieku pulku raksturīgo darbību analīze laika periodā no 1934. gada līdz 1939. gadam. Darbs veltīts līdz šim historiogrāfijā neaplūkotai tēmai – 3. Latgales kājnieku divīzijai. Darba mērķis ir izpētīt Latgales divīzijas kājnieku pulku darbības virzienus, kā piemēru izmantojot divīzijā iekļauto 7. Siguldas kājnieku pulku. Darbs sākotnēji iepazīstina ar Latvijas bruņotajiem spēkiem, lai varētu gūt izpratni par armijas attīstību un struktūru. Tālāk pētījumā atspoguļota Latgales divīzijas struktūra un organizatoriskie jautājumi. Pētījuma galvenais uzsvars likts uz 7. Siguldas kājnieku pulka struktūru, organizāciju, apmācību un sadzīvi, tādējādi radot priekšstatu par divīziju kopumā.

This research carried out an analysis of the typical activities of the Latgale division infantry regiments in the period from 1934 until 1940. The work is devoted to a topic that has not been discussed in historiography – the 3rd Latgale infantry division. The aim of the work is to explore the main directions of the Latgale division infantry regiments, using the 7th Sigulda infantry regiment as an example. The work initially presents an overview of the Latvian armed forces, obtaining an initial understanding of the development and structure of the army. Further study shows the structure and organisational issues of the Latgale Division. The main focus of the study is on the structure, organisation, training and everyday life in 7th Sigulda infantry regiment. Looking at these issues, it is possible to understand the nature of the Latgalian division infantry regiments.
Latvian Army Latgale Division Infantry Units 1934-1939: 7. Sigulda Infantry Regiment
Keywords: Vēsture; Latvijas bruņotie spēki; 3. Latgales kājnieku divīzija; 7. Siguldas kājnieku pulks; autoritārisms