Pamatlīdzekļu uzskaite un novērtēšana uzņēmumā SIA Baltijas zivis-97 - Dzene, Helēna (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarba mērķis ir izpētīt, un novērtēt ražošanas uzņēmuma SIA Baltijas zivis 97 pamatlīdzekļu uzskaiti un izstrādāt priekšlikumus pamatlīdzekļu uzskaites pilnveidošanai. Darbs sastāv no 4 daļām: uzņēmuma saimnieciskās darbības raksturojums; pamatlīdzekļa jēdziens, to atzīšanas uzskaites teorētiskās prasības un to piemērošana SIA Baltijas zivis 97; SIA Baltijas zivis 97 pamatlīdzekļu uzturēšanas, rekonstrukcijas un izslēgšanas darījumu uzskaite, un pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķināšanas novērtējums; pamatlīdzekļu atspoguļošana finanšu pārskatā. Darba nobeigumā apkopoti secinājumi un priekšlikumi. Darbs sastāv no 62 lappuses, darbā ir 8 tabulas, un 9 attēli, tam pievienoti pielikumi. Diplomdarba rakstīšanās izmantoti 21 avots. Atslēgvārdi: pamatlīdzekļi, nolietojums, inventarizācija, pamatlīdzekļu uzskaite.

The purpose of diploma work is to explore and evaluate accounting of fixed assets in the company Baltijas zivis 97 Ltd as well as to develope conclusions of fixed assetss for their improvement. The paper is writtne on 62 pages and consist of 4 parts: company’s description of business; concept of fixed assets, accounting recognition of the theoretical requirements and apply to campany Baltijas zivis 97 Ltd; maintanace and reconstruction of fixed assets, fixes assets sale transactions, amortization of fixed assets; reflecting results of fixed assets in finance report. All conclusions and proposals we can find in the summary of diploma work. Paper has been written using 21 literary sources and supplemented with 8 tables and 9 images. Key words: fixed assets, amortization, inventory, accounting of fixed assets.
Fixed assets and assessment in company SIA Baltijas zivis-97
Keywords: Ekonomika