Sociālā kapitāla elementu izpēte un novērtējums ekonomikas attīstības kontekstā Latvijā - Vilka, Ilze (Latvijas Universitāte, 2016)
Promocijas darba mērķis ir izpētīt sociālā kapitāla struk tūru Latvijas novados, identificēt sociālā kapitāla īpatnības un ietekmes veidus, izstrādā t kritērijus sociālā kapitāla novērtēšanai. Promocijas darba ietvaros veikts sociālā kapitāla pētīju ms novadu ekonomiskās attīstības kontekstā. Pirmā nodaļa ietver teorētisko pamatojumu, sociālā kapitāla struktūras elementu klasifikāciju un piedāvā sociālā kapitāla ietekmes uz n ovadu ekonomisko attīstību konceptuālu modeli. Otrajā nodaļā sniegts empīriskajā pētījumā ietv erto novadu izvēles pamatojums un ietverti izvēlēto novadu profili. Promocijas darba trešā daļa ietver pētījuma metodoloģiju, pētījuma norises aprakstu, pētījuma rezultātus un to analīzi. Promocijas darba apjoms ir 205 lappuses, 53 tabulas, 73 attēli un 14 pielikumi, izmantoti 108 informācijas avoti. Atslēgvārdi: sociālais kapitāls, sociālā kapitāla analīzes pieejas, pētījuma metodoloģija, aptauja, ietekme uz ekonomikas attīstību (rezultātiem), sinerģijas pieeja.

The objective of the doctoral thesis is to study the str ucture of the social capital in municipalities of Latvia, to identify the peculiarit ies of the social capital and forms of impact, to develop criteria for evaluation of the social capita l. The doctoral thesis includes a research of social capit al within a context of economic development in municipalities. The first chapter prov ides theoretical arguments, classification of social capital structure elements and a conceptual model of social capital impact on economic development in municipalities. The second chapter pro vides the justification of municipalities selected for empirical study and municipality profiles . The third chapter includes research methodology, description of research process, research re sults and their analysis. The doctoral thesis consists of 205 pages, including 53 tables, 73 figures and 14 annexes. Bibliography list contains 108 information sources. Key Words : social capital, approaches to the social capital ana lysis, research methodology, survey, impact on economic development (results), synerg y approach.
Promocijas darbs
Keywords: Ekonomika; Latvijas tautsaimniecība; Economics; Latvian national economy