Lekšanas veidu izmantošana 6 - 7 gadīgu bērnu kustību koordinācijas sekmēšanai - Kadiķe, Lana (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darba temats- “Lekšanas veidu izmantošana 6 - 7 gadīgu bērnu kustību koordinācijas sekmēšanai”. Darba autore: Lana Kadiķe. Darba apjoms: kvalifikācijas darbs sastāv no 2 nodaļām, 7 apakšnodaļām. Darba apjoms ir 56 lapas, 34 attēli, 7 tabulas, 4 pielikumi, 34 literatūras avoti (28- latviešu valodā, 2- krievu valodā, 4- angļu valodā). Darba mērķis – analizēt teorētisko literatūru un praktiski pētīt 6-7 gadīgu bērnu kustību koordinācijas sekmēšanu , izmantojot lēkšanas veidus Darba hipotēze- 6-7 gadīgo vecuma bērnu lēkšanas veidu izmantošana uzlabos bērnu koordināciju Uzdevumi mērķa sasniegšanai : 1.Izzināt lēkšanas veidus un to izmantošanu pirmsskolēnu kustību koordinācijas sekmēšanai. 2.Analizēt teorētisko literatūru par 6-7 gadīgu bērnu fizisko attīstību un koordinācijas sekmēšanu. 3.Izmantojot vingrojumus uzlabot pirmsskolēnu kustību koordinācijas spējas. Kvalifikācijas darba pirmajā daļā tika apskatīts kustību koordinācijas ietekmējošie faktori un lēcienu veidi , 6-7 gadīgu bērnu anatomiski fizioloģiski psiholoģiskais raksturojums un kā ar vingrinājumu palīdzību var attīstīt kustību koordināciju. Kvalifikācijas darba otrajā daļā tika veikts pētījums, kurā darba autore izstrādāja vingrojuma kompleksu, kas sastāv no 10.vingrinājumiem- kustību koordinācijas sekmēšanai. Darba autore noteica bērnu kustību koordinācijas spējas pētījuma sākumā un pētījuma beigās. Balstoties uz pētījuma analīzi un iegūtajiem datiem, tika izdarīti secinājumi darba noslēgumā. Atslēgas vārdi: kustību koordinācija, pamatkustības, lēcieni, pirmsskolēns.

The title of the qualification work- " Jump types for promoting coordination of movements for 6-7 year old children” Author of work: Lana Kadiķe Scope of work: Qualification work consists of 2 chapters, 7 subsections. The volume of the work is 56 page, 34 figures, 7 tables, 4 attachments, 34 sources of literature (28 in Latvian, 4 in English, 2 in Russian). Aim of the research : to analyze theoretical literature and practically reserch 6-7 year old children movement coordination using jumping types The hypothesis of the reserch : using 6-7 year old children jumping types will increase children coordination Tasks to achieve the goal: 1.Explore the types of jumping and how to use it to help coordinate preschool movements. 2.To analyze theoretical literature on physical development of 6-7 year old children and promotion of coordination. 3.Improve pre-school movement coordination abilities through exercises. The first part of the qualification work dealt with the factors influencing the coordination of movements and jumping types, the anatomical physiological characterization of 6-7 year old children and how the coordination of movements can be developed through exercises. In the second part of the qualification work a research was carried out, in which the author developed a set of exercises consisting of 10 exercises - to promote the coordination of movements. The author determined the coordination capacity of the children's movements at the beginning and at the end of the study. Based on the analysis of the research and the obtained data, conclusions were drawn at the end of the work. Keywords: movement coordination, basic movements, jumps, preschool students.
Jump types for promoting coordination of movements for 6-7 year old children
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Kustību koordinācija; Pamatkustības; Lēcieni; Pirmsskolēns