Uzņēmuma "X" finanšu stāvokļa analīze - Ozoliņa, Eva Evelīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēmats ir “Uzņēmuma “X” finanšu stāvokļa analīze” – uzņēmuma īstais nosaukums nav noradīts pēc uzņēmuma vadības lūguma. Sabiedrība ar ierobežoto atbildību “X” tika izskatīta un analizēta no finanšu skata. Bakalaura darbs sastāv no trim galvenajām daļām. Pirmā nodaļā darba autors pārskata finanšu analīzes teorētiskus aspektus; otrajā nodaļā tiek norisināts uzņēmuma finanšu analīze un tika analizēti iegūtie rezultāti; darba trešajā nodaļā iegūtie rezultāti par uzņēmumu “X” – finanšu koeficienti – autors salīdzināja ar nozares vidējiem koeficientiem. Darba beigās, autors izdarīja secinājumus par veikto darbu un deva padomus, ka labāk uzlabot finanšu stāvokli uzņēmumā. Darba mērķis ir veikt secinājumus par uzņēmuma finanšu stāvokli un sniegt priekšlikumus. Pētāmais uzņēmuma finanšu darbības periods: 2012., 2013., 2014. gadi. Bakalaura darbs ir sastadīt no 62.lpp., 5 attēliem, 22 tabulām un 3 pielikumiem.

The topic of a bachelor work is “The financial analysis of company “X”” - the company's real name is not indicated because of administration request. The company “X” was reviewed and analyzed from a financial view. Bachelor work consists of three main parts. In the first part, author reviewed the theoretical aspects of financial analysis; second part of work was conducted the financial analysis of the company "X" and the results were analyzed; the third part of the work, the obtained results of company "X" - the financial ratios - the author compared with industry averages index. At the end of work, the author has drawn conclusions of conducted work and gave tips on how to improve the financial condition of the company. The purpose of work is to make conclusions based on financial results and make suggestions to improve the commercial activities. Researched period of the company: 2012, 2013, 2014 years. Bachelor work is drawn from 62 pages, 5 image, 22 tables and 3 annexes.
Bakalaura darbs
Keywords: Ekonomika; finanses; analīze; koeficienti; finanšu stāvoklis; finanšu stabilitāte