Zāļu vielas epilepsijas ārstēšanā - Mļečko, Ilona (Latvijas Universitāte, 2013)
Pretepilepsijas līdzekļus lieto hroniskas nervu slimības epilepsijas ārstēšanai. Epilepsija raksturojas ar periodiskām krampju un samaņas zuduma lēkmēm, kas var rasties jebkurā laikā un vietā. Preparāti epilepsijas ārstēšani nedrīkst būt toksiski vai kā citi kaitīgo, jo tos jālieto gadiem ilgi. Medikamentu izvēle ir atkarīga no lēkmes veida, blaknēm, pacienta vecuma un dzimuma. Darba mērķis bija izpetīt aptiekās pacientu nodrošinājumu ar medikamentiem epilepsijas ārstēšanā un to apriti.Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti uzdevumi-literatūras analīze par epilepsiju;zinātniskās un teorētiskās literatūras analīze par pretepilepsijas līdzekļiem un to iedarbības mehanismiem; veikt pētījumu par pretepilepsijas zāļu tirdzniecību Latvijas aptiekās; analizēt pētījumā iegūtos rezultātus; izdarīt secinājumus. Darbs sastav no 45 lapaspusēm, 18 attēliem, 4 tabulām un 41 literatūras avots.

The theme of baccalaureate work is ‘’Medicines for epilepsy treatment’’. The purpose of this work is learning of how to provide patients with medicines for epilepsy treatment and the turnover of these medicines. The following tasks have been assigned for achievement of the purpose: analysis of scientific and methodical literature on epilepsy; analysis of scientific and methodical literature about medicines for epilepsy treatment and the mechanism of their influence; study of marketing of medicines for epilepsy treatment in Latvian drugstores. The received data have been analyzed; the condusions are drawn. The qualitative method – analysis of the documents – was used during the work. The given work consist of 45 pages, 19 dravings and 4 tables. The list of literature includes 41 sources.
Drug substance in the treatment of epilepsy
Keywords: Farmācija