Alternatīvās tiesību aizsardzības un strīdu risināšanas metodes administratīvajā procesā - Litvins, Gatis (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba „Alternatīvās tiesību aizsardzības un strīdu risināšanas metodes administratīvajā procesā” mērķis ir aplūkot dažādu tiesai alternatīvu tiesību aizsardzības un strīdu risināšanas metožu piemērošanas iespējas un priekšnoteikumus administratīvajā procesā. Darba pirmajā, otrajā un desmitajā nodaļā sniegta alternatīvo metožu vispārīga, savukārt pārējās nodaļās konkrētu metožu – apstrīdēšanas, kvazitiesas, ombuda, mediācijas, izlīguma, šķīrējtiesas un prokurora – tiesiskā regulējuma un prakses analīze. Autors pierāda hipotēzi, ka administratīvā tiesa nav vienīgā un galvenā, bet tikai viena no vairākām un galējā tiesību aizsardzības un strīdu risināšanas metode. Atslēgas vārdi: administratīvais process, alternatīvās tiesību aizsardzības un strīdu risināšanas metodes

The aim of the research “The alternative law enforcement and dispute resolution methods in the administrative proceeding” is to look at various alternative law enforcement and dispute resolution methods application pre-conditions in the administrative process and performance criteria. The first, second and tenth chapter provide general information about alternative methods, while other sections analysis of specific methods - internal review, quasi-court, ombudsman, mediation, conciliation, negotiated settlement, arbitration and prosecutor. The author proves the hypothesis that the Administrative Court is not the only and main, but only the extreme rights protection and dispute resolution method. Keywords: administrative law, alternative law enforcement and dispute resolution methods
The alternative law enforcement and dispute resolution methods in the administrative proceeding
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Juridiskā zinātne; Tiesību zinātne