Reliģiski-filozofiski raksti, XXXV - (:unkn) unknown (LU Filozofijas un socioloģijas institūts, 2024)
Reliģiski-filozofisku raksti XXXV atspoguļo gan globalizācijas ieguvumus, gan arī izaicinājumus. Pateicoties tam, ka tā ļāvusi mums pietuvoties citām kultūrām, mēs, izlasot, piemēram, Aleksandra Simona rakstu, iepazīsim ji, vienas no 55 etniskajām minoritātēm Ķīnā, kas apdzīvo Junaņas, Sičuaņas dienvidu un Guidžou rietumu lauku apvidus, reliģisko tradīciju. Jaunākās literatūras un starptautiskas pētnieku sadarbības pieejamība šī RFR autoriem Elvīrai Šimfai, Mārim Bitēnam, Kristapam Zariņam un citiem ļāvusi veidot savu pētījumu, izvēloties starptautiski aktuālākās koncepcijas un pētniecības metodes. Filozofiskās refleksijas kritisko iedabu lasītāji iepazīs britu filozofa Džordža Edvarda Mūra (George Edward Moore, 1873-1958) klasiskajā tekstā Ideālisma atspēkošana Jāņa Nameiša Vēja tulkojumā. Vienlaikus globalizācijas izaicinājumus atpazīsim, lasot, piemēram, Ukrainas filozofu Volodimira Volkovska un Romana Samčuka, kā arī Latvijas reliģiju pētnieces Elizabetes Taivānes rakstus. Šajā laidienā publicēta arī Kristas Petrauskas recenzija par Agneses Irbes monogrāfiju “Principiāla dzīvības aizsardzības ētika”. Diskusijas par šo monogrāfiju saskaņojas ar sākotnējo RFR izdošanas mērķi: veicināt Latvijas sabiedrības interesi par nozīmīgiem reliģiski-filozofiskiem jautājumiem.
Religious-Philosophical Articles XXXV
Keywords: Politikas filozofija; Teijārs de Šardēns; Latvijas Pareizticīgā baznīca; garīgā pretošanās; globālā teoloģija; Rodnijs Stārks; karš Ukrainā; reliģijas teorija; Lielā noslēpumu grāmata; Agnese Irbe; jaunais garīgums; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Other humanities and religion; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Church history