Interjekcijas interneta sporta ziņu komentāros - Upīte, Nora (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Interjekcijas interneta sporta ziņu komentāros”. Bakalaura darba mērķis ir interjekciju un to lietojuma analīze, uzdevumi – materiāla vākšana un apstrāde, iepazīšanās ar interjekciju teorētiskajiem aprakstiem un interjekciju semantiska analīze. Interneta komentāri ņemti no četriem avotiem – www.sportacentrs.com, www.delfi.lv, www.kasjauns.lv un www.apollo.lv. Bakalaura darbam ir divas nodaļas. Pirmajā nodaļā iekļauts vispārīgs interjekciju apraksts – definīcija, cilme un sintaktiskais lietojums, bet otrajā daļā veikta interjekciju semantiska analīze. Aplūkojot kontekstu, plašāk analizētas četras interjekciju grupas – emotīvās, kognitīvās, volitīvās interjekcijas un onomatopoētismi. Darba noslēgumā pievienoti secinājumi un izmantotās literatūras saraksts. Atslēgvārdi – interjekcijas, interneta sporta ziņu komentāri, semantika, konteksts.

Bachelor’s Paper theme is „Interjections in the Internet Sports Comments”. The objective of Bachelor’s Paper is analysis of interjections and their usage, tasks – material collection and processing, study teorethical literature about interjections and interjections semantic analysis. Internet commentary is excerped from four sorces - www.sportacentrs.com, www.delfi.lv, www.kasjauns.lv and www.apollo.lv. The Bachelor’s Paper consists of 2 sections. In the first section is included general description of interjections – definition, origin and syntactic usage, in second section has been done interjections semantic analysis. Looking by context closer has been analysed four groups of interjections – emotive, cognitive, volitive and onomatopoeia words. The Bachelor’s Paper is completed with the conclusions and the list of teorethical literature. Keywords – interjections, internet sports comments, semantic, context.
Interjections in the Internet Sports Comments
Keywords: Filoloģija