Darba samaksas aprēķināšanas un uzskaites kārtība SIA "X" - Andža, Zita (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba tēma ir „Darba samaksas aprēķināšanas un uzskaites kārtība SIA „X””. Darba mērķis ir izpētīt darba samaksu tās aprēķināšanas kārtību un uzskaiti LR normatīvajos aktos un sasaistīt tos ar uzņēmumu SIA „X”. Diplomdarba struktūra sastāv no trim daļām: 1. Tiek izpētīta LR likumdošana, kura regulē darba samaksu un aprēķināšanas kārtību; 2. Pētāmā uzņēmuma īss raksturojums; 3. Darba samaksu aprēķins un uzskaite uzņēmumā; Par pētījuma avotiem ņemti LR normatīvie akti - gan likumi, gan MK noteikumi, kā arī ekonomiskā literatūra. Diplomdarba apjoms ir 60 lpp. Darbs sastāv no 5 tabulām, 6 attēliem un 3 pielikumiem. Atslēgvārdi: grāmatvedība, darba samaksa, ieturējumi no darba algas.

The theme of the diploma thesis is “Payroll accounting at “X” Ltd”. The aim of the diploma thesis is to explore the order of payroll accounting and calculating according to regulations in Latvia and to bond them with “X” Ltd. This diploma thesis includes three parts: 1.Exploring the regulations made by the goverment of Latvia, 2.A brief description of the company analysed, 3.The calculation and accounting of wages and salaries at “X” Ltd. Sources of the research is legislation of the Republic of Latvia – laws, regulations of the Cabinet of Ministers – and economic literature. The amount of diploma paper is 60 pages, that contains 5 tables, 6 images and 3 appendixes. Keywords: accounting, wages, deductions from wages.
Peyroll accountong at "X" Ltd
Keywords: Ekonomika