Skolas vadības komandas un jauniešu sadarbība neformālās izglītības aktivitāšu nodrošināšanā. - Balga, Līga (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darbā „Skolas vadības komandas un jauniešu sadarbība neformālās izglītības aktivitāšu nodrošināšanā” tika pētīts un analizēts skolas vadības un jauniešu daudzveidīgās sadarbības iespējas neformālās izglītības aktivitāšu nodrošināšanā. Mērķa sasniegšanai tika izpētīta un izanalizēta teorētiskā literatūra par neformālo izglītību, tās vēsturisko attīstību, Latvijas skolu vadību komandu un jauniešu sadarbības modeļi. Izstrādāts un izanalizēts sadarbības modelis Talsu 2.vidusskolā. Pētījumā secināts, ka sadarbības modelis nodrošina neformālās izglītības aktivitātes - starptautiskās jauniešu apmaiņas projektus, skolēnu pašpārvaldes darbību, jauniešu forumus un jauniešu iniciatīvas.

The topic of the Master’s Paper is „The cooperation between the school headteachers team and youngsters to support the activities of informal education.”. Master's Paper work was produced by Talsi Secondary school No. 2 director deputy in an educational area Liga Balga. Under the guidance of - Dr.philol., Dr.oec., doc. Ineta Kristovska. In research analysed – concept, historical development of the unformal education. The aim of work - to explore and to analyse school guidances in providing the activities and the possibility of the varied collaboration of youths unformal education. Key words – the unformal education, guidance command, youths, collaboration.
The cooperation between the school administrative and youngsters to support the activities of informal education.
Keywords: Pedagoģija