Piemērojamais likums pārrobežu ceļu satiksmes negadījumos - Vīgante, Madara (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darbā aplūkota pārrobežu ceļu satiksmes negadījumu tiesību aktu piemērojamības problemātika, kas nav plaši pētīta, bet ir nozīmīga starptautisko privāttiesību sastāvdaļa, skatot ceļu satiksmes negadījumu lietas, kurās ir ārvalsts elements. Darba mērķis ir apzināt pārrobežu ceļu satiksmes negadījumu piemērojamā likuma kritērijus un to ietvaru. Lai to sasniegtu, autore pētīs Hāgas konvencijas un Roma II regulas tiesību normu saturu, kā arī to praktisku piemērojamību. Darbā iegūtie rezultāti: autore piedāvā izveidot vienotu tiesisko pieeju pārrobežu ceļu satiksmes negadījumos, ES teritorijā piemērojot tikai Roma II regulas tiesību normas.

The Master's Thesis deals with the issue of the applicability of cross-border traffic accident legislation, which has not been extensively studied, but is an important part of international law when dealing with road accidents involving a foreign element. The aim of the work is to identify the criteria and the framework for the applicable law for cross-border traffic accidents. To achieve this, the author will study the content of the Hague Convention and the provisions of the Rome II Regulation as well as their practical applicability. Results obtained from the work: The author proposes a single legal approach to cross-border traffic accidents, applying only the provisions of the Rome II Regulation within the EU. Keywords: road accident, cross-border element, foreign law, cross-border traffic accident, Hague Convention, Rome II Regulation.
Applicable law in cross-border traffic accidents
Keywords: Juridiskā zinātne; ceļu satiksmes negadījums; pārrobežu elements; ārvalsts tiesību akti; pārrobežu ceļu satiksmes negadījums; Hāgas konvencija