Sodāmības institūts krimināltiesībās - Krūmiņa, Ieva (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma ir “Sodāmības institūts krimināltiesībās”. Autore apskata sodāmības jēdzienu un tā regulējumu Latvijas krimināltiesībās, kā arī tās sekas, kas rodas sodāmībai dzēšoties. Darbā aplūkoti dažādu autoru viedokļi par sodāmības jēdzienu, kā arī salīdzināts sodāmības regulējums ar ārvalstīm. Bakalaura darba mērķis ir izprast sodāmības nozīmi krimināltiesībās un sekas, kas izriet ārpus krimināltiesiskā regulējuma. Kā viena no aktuālākajām problēmām saistībā ar sodāmības institūtu un ne tikai, ir likumā nenoregulētā vainas forma saliktā sastāva noziedzīgajos nodarījumos. Ierobežojumi, kas saistīti ar sodāmības esamību, vairākos likumos attiecas uz noziedzīgiem nodarījumiem, kuri izdarīti tīši. Atslēgvārdi: sodāmība, dzēšana, personas tiesību ierobežošana, nepilngadīgo sodāmība, juridiskās sekas.

The subject of the Bachelor Paper is "Institute of Criminal record". The author examines the concept of criminal record and its regulation of Latvian Criminal Law, as well as its consequences arising from the conviction being canceled. The author reviews the views of different authors on the concept of criminal record and the comparison of criminal records with foreign countries is also made. The aim of the Bachelor's Paper is to understand the importance of criminal record in criminal law and the consequences beyond the criminal law framework. One of the most important problems in relation to the institute of criminal record (not the only one) is none adjusted form of guilt in offenses with a composite substance. In several laws, restrictions related with criminal record refer to crimes committed intentionally. Keywords: criminal record, extinguishment, restriction of personal rights, criminal record of minors, legal effects.
Institute of Criminal record
Keywords: Juridiskā zinātne; sodāmība; dzēšana; personas tiesību ierobežošana; juridiskās sekas