Fiziskas slodzes ietekme uz farmācijas darbinieku - Gehtmane, Oksana (Latvijas Universitāte, 2008)
Fiziskās slodzes izraisītās veselības problēmas Latvijā strauji pieaug un ik gadu sastāda 64 – 65 % no kopējo arodslimību skaita. Farmaceiti savā ikdienas darbā pakļauti piespiedu darba pozām stāvus un nereti izjūt diskomfortu un pat sāpes atsevišķās ķermeņa daļās. Tās saistīts ar ergonomisko risku nelabvēlīgo ietekmi uz strādājošo. Tāpēc mūsu mērķis bija izpētīt fiziskās slodzes ietekmi uz farmācijas darbiniekiem. Darba autore LU farmācijas maģistratūras studiju programmas studente Oksana Gehtmane. Darba zinātniskā vadītāja LU docente, Dr. med. Ženija Roja. Darbā izmantoti 42 literatūras avoti, kas saistīti ar pētāmo tēmu. Darbs izpildīts uz 64 lapaspusēm, attēlu skaits ir 31, tabulu skaits ir 1.Iegūtie dati apstrādāti ar datorprogrammas MS Offise palīdzību (Excel un Word). Darbs uzrakstīts latviešu valodā. Atslēgas vārdi: fiziskā slodze, vizuāla analogu skala (VAS), farmaceits, piespiedu poza.

The problems of health caused by physical overload are going up fast with each year in Latvia and make 64-65 % of all occupation diseases. Often druggists feel discomfort or even pain in some parts of the body. That is connected with unhealthy ergonomic risks influence on druggists health. The work aim was to investigate how physical overload impact druggists health. Author of the work is studio LU master’s degree student Oksana Gehtmane. Leader of the work is LU professor assistant Dr. med. Zenija Roja. The work consists of 42 information sources, that are linked with exploring the test. The work consists of 64 pages , 31 images , 1 table. Received data were processed with Excel and Word. Work is written on Latvian language. KEYWORDS: PHYSICAL ACTIVITY, SCALE OF VISUAL ANALOGUE, PHARMACIST.
Influence of physical factors on pharmacist’s
Keywords: Farmācija