Grāmatvedības organizācija un kārtošana uzņēmumā SIA "A" - Blūma, Liene (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un novērtēt sabiedrības ar ierobežotu atbildību „A” grāmatvedības organizāciju un politiku un sniegt priekšlikumus grāmatvedības kārtošanas un grāmatvedības organizācijas dokumentu pilnveidošanai. Darbs sastāv no trīs daļām. Pirmajā daļā tiek pētīta grāmatvedības būtība un LR normatīvais regulējums. Otrajā daļā tiek raksturots uzņēmums SIA „A” un tā grāmatvedības organizācija. Trešajā daļā ir novērtēti uzņēmuma grāmatvedības organizācijas dokumenti un grāmatvedības politika. Darba gaitā tika izstrādāti ieteikumi un priekšlikumi grāmatvedības politikas un grāmatvedības organizācijas dokumentu pilnveidošanai SIA „A”. Atslēgas vārdi: grāmatvedības organizācija, grāmatvedības organizācijas dokumenti, grāmatvedības politika, grāmatvedības uzskaite, SIA „A”.

The purpose of the research paper is to investigate and evaluate the account management and policy of the Ltd ”A”and to work out suggestions to develop and improve its account sorting and account managing documents. The paper consists of three parts. The first part deals with the esence of accountancy and standard regulations in Latvia. The second part of the research paper gives characteristics of Ltd ”A” and its accountancy management. The third part of the research paper assesses the accountancy documentation of the enterprise and its accountancy policy. Certain suggestions have been worked out to improve accounting policy and accountancy management of the enterprise. Key words: accountancy management, documents of accounting management, account policy, accounting, Ltd ”A”.
Organization and Keeping of Accounting of The Enterprise "A" Ltd
Keywords: Ekonomika