Nodokļu ietekme uz Lauksaimniecības nozari - Priede, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir “Nodokļu ietekme uz lauksaimniecības nozari”. Darba mērķis ir uz pieejamās statistiskās informācijas izpētes pamata, kā arī konstruējot lauksaimniecības nozares nodokļu maksātājus reprezentējošas situācijas, izanalizēt Latvijas nodokļu sistēmas ietekmi uz lauksaimniecību, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus Finanšu Ministrijai un valdībai nodokļu politikas pilnveidošanai, kā arī lauksaimniecības nozarē strādājošajiem to rentabilitātes celšanai. Darba sastāv no 3 nodaļām un 17 apakšnodaļām. Pirmā nodaļa ir veltīta nodokļu politikas teorētisko aspektu izpētei. Otrā nodaļā ir veikta lauksaimniecības nozares un tās dalībnieku analīze. Trešajā nodaļā uz autores izveidotu modeļu pamata tiek analizēti dažādi nodokļu ietekmes aspekti. Darba apjoms ir 69 lpp, darbā ir 16 attēli, 17 tabulas un 4 pielikumi. Bakalaura darba noslēgumā autore veic secinājumus un sniedz priekšlikumus nodokļu sistēmas pilnveidošanai.

The theme of paper is “Impact of taxes on horticulture sector”. The aim of the paper to analyze impact of taxes on horticulture sector based on available statistical information and representative situations constructed by author, drive conclusions and work out suggestions for Finance Ministry and government for development of tax policy and to horticulture sector entrepreneurs for improvement or their profitability. The Paper consists of 3 chapters and 17 subchapters. The first chapter is dedicated to investigation of theoretical aspects of taxes. Second chapter is devoted to thorough analysis of horticulture sector. In third chapter different aspects of tax impact are analyzed based on situations constructed by author. At the end of the Paper the author makes conclusions and offers suggestions for improvement of tax system.
Impact of taxes on development of horticulture sector
Keywords: Ekonomika; lauksaimniecība; nodokļi; analīze; ietekme