Rotaļa kā veselīga dzīvesveida izpratnes veicinātāja vidējā pirmsskolas vecumā - Skudriņa, Sintija (Latvijas Universitāte, 2021)
Sintija Skudriņa. Kvalifikācijas darbs: Rotaļa kā veselīga dzīvesveida izpratnes veicinātāja vidējā pirmsskolas vecumā. Pētījuma aktualitāte: veselīga dzīvesveida izpratnes veicināšana ir aktuāla ik viena bērna attīstības kontekstā un ņemot vērā, to, ka bērni pirmsskolā pavada lielu savas ikdienas daļu, tad pirmsskola ir tā vieta, kur veselīga dzīvesveida veicināšanai ir jāpievērš uzmanība. Veselīga dzīvesveida vecināšana primāri ietekmē bērna veselību un dzīve kvalitāti. Pētījuma mērķis: teorētiski noskaidrot un praktiski pārbaudīt kā ar rotaļu pirmsskolā sekmējama veselīga dzīvesveida izpratne vidējā pirmsskolas vecuma grupā. Pētījuma metodes: Teorētiskā metode –literatūras analīze; dokumentu izpēte. Empīriskās metodes: • pedagoģiskā novērošana; • pedagoģiskā izmēģinājuma darbība. Sasniegtie rezultāti: ir izstrādāti secinājumi un priekšlikumi veselīga dzīvesveida vecināšanai izmantojot rotaļas vidējā pirmsskolas vecuma grupā. Atslēgas vārdi: veselīgs, uzturs, mentālā veselība, dienas režīms, kustības veselīgs dzīvesveids. Kvalifikācijas darbs sastāv no Ievada, teorētiskās analīzes, empīriskās pētījuma daļas, secinājumu un priekšlikumu daļas, kā arī no izmantotās literatūras un avotu saraksta. Kvalifikācijas darba apjoms 43 lappuses. Darbs satur 9 tabulas, 4 attēlus, 25 izmantotās literatūras un informācijas avotu.

Sintija Skudriņa. Qualification work: Games as a promoter of a healthy lifestyle in middle preschool age. Topicality of the research: Promoting a healthy lifestyle awareness is relevant in the context of each child's development and given that children spend a large part of their daily lives in pre-school. Pre-school is the place where the promotion of a healthy lifestyle needs to be addressed. Promoting a healthy lifestyle primarily affects a child's health and quality of life. Objective of the research: to find out theoretically and practically test how play in pre-school promotes the understanding of a healthy lifestyle in the middle pre-school age group. Achieved results: have been developed conclusions and proposals for promoting a healthy lifestyle through play in the middle school age group. Keywords: healthy, diet, mental health, daily routine, exercise healthy lifestyle. The volume of the qualification work is 43 pages. The qualification work consists of an introduction, theoretical analysis, empirical part of the research, part of conclusions and proposals, as well as a list of used literature and sources. The work contains 9 tables, 4 pictures, 25 used literature and information sources.
Games as a promoter of a healthy lifestyle in middle preschool age
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Veselīgs; Uzturs; Mentālā veselība; Dienas režīms; Kustības veselīgs dz