Elpceļu arodslimību riska faktori internās māsas praksē - Sēja, Inga (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs „Elpceļu arodslimību riska faktori internās māsas praksē”. Rīga, Latvijas Universitāte medicīnas fakultāte, profesionālā augstākās izglītības bakalaura studiju programma „Māszinības”, zinātniskais darba vadītājs mg. paed. Inese Paudere. Darbs sastāv no 46 lpp., 11 att., 3 tab., 49 bibliogrāfiski nosaukumi latviešu, krievu, angļu valodā. Pētījumā tika noskaidroti elpceļu arodslimību riska faktori internās māsas praksē. Pētījuma hipotēze: elpceļu arodslimību riska faktori saistīti ar darba apstākļiem. Ievada daļā darba autore iepazīstina ar pētniecības darba aktualitāti ar elpceļu arodslimību riska faktoriem internās māsas praksē. Teorētiskajā daļā ir aplūkotas elpceļu arodslimības internās māsas praksē – alerģiskās slimības, hroniskas saindēšanās ar kairinošām un smacējošām vielām, inficēšanās riski. Pētījumā izmantota kvantitatīvā metode – aptaujas anketa. Pētījuma laikā tika noskaidrots, ka internās māsas pakļautas elpceļu arodslimību riska faktoriem, kas saistīti ar darba apstākļiem. Secinājumos apkopota nozīmīgākā informācija, kas apstiprinājās darba gaitā.

Bachelor Thesis „Respiratory occupational risk factors for internal nurses practice”. Riga, Latvian University Faculty of Medicine, a professional higher education study program „Nursing”, Head of the Scientific Working Paed. mag. Inese Paudere. The work consists - 46 p., 11 Fig., 3 tab., 49 bibliographic titles Latvian , Russian, English. Research work on the basis of the goal was cleared respiratory occupational risk factors for internal nurse’s practice. Research hypothesis: respiratory occupational risk factors related to working conditions. The introductory part, the author introduces the research actuality of the respiratory occupational risk factors for internal nurse’s practice. In the theoretical part is dealt with respiratory diseases in internal practice nurses - allergic diseases, chronic intoxication with irritant and asphyxiating The empirical study uses a quantitative method - the questionnaire . During the study, it has been established that the subject of internal sisters respiratory occupational risk factors related to working conditions. The conclusions were referred to the most important information that emerged in the course.
Respiratory occupational risk factors for internal nurses practice
Keywords: Medicīna; internas māsas; arodslimība; elpceļi; bioloģiskie un ķīmiskie riska faktori; mikroklimats