Sportista digitāla monitoringa sistēmas izmantošanas iespējas sporta skolās - Fostijs, Vladislavs (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba temats: “Sportistu digitālā monitoringa sistēmas izmantošanas iespējas sporta skolās” Bakalaura darba autors: Vladislavs Fostijs Zinātniskā darba vadītājs: PhD., lekt. Linda Mihno Mērķis: Noskaidrot treneru viedokli par sportista monitoringa sistēmas ieviešanu mācību-treniņa procesā sporta skolā. Hipotēze: Digitālā sportistu monitoringa sistēma spēj pozitīvi ietekmēt trenera darbu mācību-treniņu procesā. Teorētiskajā daļā tiek aprakstīta mācību – treniņu procesa īstenošanas specifika un aprakstītas vecumposma īpatnības 15-20 gadus veciem jauniešiem. Tiek aprakstīta digitālā sportista monitoringa sistēmas īpatnības un darbības principi, pēc kuriem vadoties, tiek analizēta izmantotā sistēma. Bakalaura darba praktiskajā daļā ir veikts pētījums par digitālā sportista monitoringa sistēmas izmantošanu mācību – treniņa procesā sporta skolās. Aptaujājot sporta skolas darbiniekus tika noskaidrots, kāda veida sporta speciālisti uzrauga sportistus un kāds ir sporta speciālistu viedoklis par digitālā sportistu monitoringa sistēmas ieviešanu sporta skolās. Izmēģinājuma darbības ietvaros darba autors kopā ar vienu sporta skolas treneri izmēģināja digitālo sportistu monitoringa sistēmu savā mācību – treniņa procesā. Kopējais bakalaura darba apjoms ir 45 lapaspuses, 21 attēli, 5 tabulas. Darbā izmantoti 37 literatūras avoti un pievienots 4 pielikumi.

The topic of the Bachelor’s thesis: “Possibilities of using digital athlete monitoring system in sports schools” Author of the Bachelor’s thesis: Vladislavs Fostijs Bachelor’s thesis supervisor: PhD., lect. Linda Mihno The Aim of the research: Find out the coach’s opinion about the implementation of the athlete’s monitoring system in the training process in the sports school Hypothesis: Digital athlete monitoring system is able to positively influence the coach's work in the training process. The theoretical part describes the specifics of the implementation of the training process and describes the specifics of the age group for 15-20 year olds. The features and operating principles of the digital athlete monitoring system are described, according to which the used system is analysed. In the practical part of the bachelor 's thesis, a research has been carried out on the use of a digital athlete monitoring system in the teaching - training process in sports schools. When interviewing the employees of the sports school, it was found out what kind of sports specialists supervise athletes and what is the opinion of sports specialists about the introduction of a digital monitoring system in sports schools. As part of the pilot activity, the author, together with one sports school coach, tested the digital athlete monitoring system in his training process. The total amount of the bachelor's thesis is 45 pages, 21 pictures, 5 tables. The work uses 37 literature sources and added 4 annexes.
Possibilities of using digital athlete monitoring system in sports schools
Keywords: Sporta zinātne; sistēma; mācību-treniņu process; sporta skola; monitorings