Braukšanas lietotnes “DrivingApp” izstrāde - Hohbergs, Rihards (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darbā “Braukšanas lietotnes “DrivingApp” izstrāde” izveidota programmatūras prasību specifikācija un daļējs datubāzes, funkciju un lietotāju saskarņu projektējums. Lietotne izstrādāta uzņēmumam SIA Visma Labs. Tās mērķis ir modernizēt esošo risinājumu. Esošais risinājums ir personāldaļas izsūtīts informatīvs epasts par tuvojošos darba pasākumu un izmantojot saiti uz excel dokumentu, darbinieks var pieteikties par šoferi vai pasažieri braucienam uz pasākumu. Modernizētais risinājums ir lietotne, kurā būs pieejami visi pasākumi uz kuriem darbinieks varētu pieteikties braukt kā šoferis vai pasažieris. Šādi darbiniekiem vairs nevajadzētu meklēt epastu, kurā personāldaļa ir atsūtījusi saiti uz excel dokumentu, kurā pieteikties par šoferi vai pasažieri, bet gan viss būtu pieejams vienā lietotnē. Kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt sistēmu, kura būtu darbiniekiem pieejama un atbilstu produkta īpašnieku prasībām. Šī mērķa sasniegšanai tika izvirzīti šādi uzdevumi:  Izstrādāt sistēmas dokumentāciju  Izstrādāt strādājošu lietotni  Izvietot lietotni, lai tā būtu produkta īpašnieka darbiniekiem pieejama Lietotnes izstrādei izmantots C#.NET, Blazor un izmantojot EntityFramework visi dati saglabāti MsSQL. Atslēgvārdi: C#.NET, datubāze, EntityFramework, MVC

Driving applications “DrivingApp” development In the qualification work, “Driving applications “DrivingApp” development” a software requirement specification and a partial database, function, and user interface design have been created. The application was developed for Visma Labs. Its goal is to modernize the current solution. The current solution is an informative email sent by human resources about upcoming company event and using a link to an excel spreadsheet, the worker could join as a driver or a passenger to the event. The modernized solution is an application in which all the events to which workers could join as drivers or passengers. This way workers shouldn’t search for an email in which the human resources have sent a link to an excel spreadsheet in which to apply for being a driver or passenger but everything would be available in a single application. The goal of the qualification work is to develop a system that would be available for workers and would meet the requirements of the product owners. To achieve this goal following tasks were set:  Develop system documentation  Develop a working application  Deploy the app so that it is available to the product owners’ employees For application development, C#.NET was used and with EntityFramework all data was stored in MsSQL. Keywords: C#.NET, database, EntityFramework, MVC
Driving applications “DrivingApp” development
Keywords: Datorzinātne; C#.NET; datubāze; EntityFramework; MVC