Jasira Arafata politiskā biogrāfija - Račkovs, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba nosaukums ir “Jasira Arafata politiskā biogrāfija.” Jasirs Arafats ir personība, kas spēlēja vienu no galvenajām lomām Palestīnas valsts izveidošanā visa 20. gadsimta garumā un tās attiecībās ar Tuvo Austrumu reģionā esošajām valstīm. Palestīnas jautājums ir aktuāls un problemātisks līdz pat šodienai. Darba mērķis ir hronoloģiskā secībā aplūkot galvenos Jasira Arafata politiskās darbības periodus un viņa sadarbību ar citiem tā laika politiskajiem līderiem. Darba autors izmanto literatūras analīzes pētījuma metodi. Īpaša uzmanība darbā ir pievērsta Arafata un palestīniešu politiskajām darbībām Jordānijā, kā arī viņa politiskām attiecībām ar Jordānijas valdnieku - Karali Huseinu. Bakalaura darbs sastāv no 5 nodaļām un 1 apakšnodaļas. Darbā ir 49 lapaspuses. Atslēgvārdi: Jasirs Arafats, Palestīna, Huseins, Hašimīti, PAO, Izraēla.

The title of the bachelor thesis is “Political Biography of Yasir Arafat”. Yasir Arafat is the personality that played one of the main roles in the Palestinian state creation during the all 20th century and its relationships with other countries in the Middle East region. The Palestinian cause is still real and problematic even today. Goal of the thesis is to chronologically examine main periods of political biography of Yasir Arafat and his interaction with other political leaders of that time. The author uses literature analysis method. Particular attention is paid to Arafat’s political actions in Jordan as well as his political relationship with Jordanian ruler – King Hussain. The bachelor thesis consists of 5 chapters and 1 subchapter. It contains 49 pages. Keywords: Yasir Arafat, Palestine, Hussain, Hashemites, PLO, Israel.
Political Biography of Yasir Arafat
Keywords: Āzijas studijas; Jasirs Arafats; Palestīna; Huseins; Hašimīti; PAO