Tekstveides īpatnības lasītāju vēstulēs - Lagzdiņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba temats ir «Tekstveides īpatnības lasītāju vēstulēs». Darba apjoms ir 52 lpp. Darbā analizētas 100 vēstules (3801 teikums), kuras žurnāla redakcijai iesūtījušas sievietes no 30 līdz 50 gadu vecumam. Darbs sastāv no sešām daļām. Pirmajā daļā aprakstīti teksta izpētes veidi. Otra daļa ir par teksta makrostruktūru (uzruna, rindkopas, nobeigums). Trešajā daļā pētīts izteikumu un teikuma daļu saistījums lasītāju vēstulēs, īpašu uzmanību pievēršot saikļu izvēlei un lietojumam. Ceturtā daļa veltīta sintaktisko struktūru veidojumu kļūdām. Piektajā daļā pētīta leksikas izvēle vēstulēs un atkāpes no literārās valodas normām vārdu un vārdformu izvēlē un lietošanā. Sestā bakalaura darba daļā pētītas raksturīgākajās interpunkcijas kļūdas lasītāju vēstulēs.

The subject of the bachelor paper is «Specific Character of Text-Formation in Reader’s Letters». The size of the paper is 52 pages. In the paper 100 letters (3801 sentences), sent to the redaction of a magazine by women from the age of 30 to 50, are analized. The paper consists of six parts. In the first part text study forms are described. The second part is devoted to text macrostructure (address, paragraphs, conclusion). In the third part the connection of statements and the parts of the sentence in reader’s letters is studied, paying particular attention to the choice and use of conjunctions. The third part is dedicated to the mistakes of syntactic structure formation. In the fifth part the choice of vocabulary in the letters, as well as deviations from the standards of the literary language in the choice and use of words and forms of words are studied. In the six part of the bachelor paper more characteristic punctuation mistakes in reader’s letters are studied.
Specific Character of Text-Formation in Readers’ Letters
Keywords: Filoloģija