Lielupes ielejas inženierģeoloģiskie apstākļi Jelgavas novadā Valgundes pagastā - Krukovskis, Raimonds (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba „Lielupes ielejas inženierģeoloģiskie apstākļi Jelgavas novada Valgundes pagastā” pētījums ir veltīts Lielupes ielejas „Valgundes” posma ģeoloģiskā griezuma augšējās daļas noskaidrošanai, ģeoloģiskās uzbūves sarežģītības pakāpi analizējot saistībā ar šeit izplatīto nogulumu veidošanās apstākļiem. Pētījumā raksturota izpētes teritorijas ģeoloģiskā attīstība, apkopota informācija par teritorijas ģeoloģisko uzbūvi, izdalīti smilšaino grunšu tipi un to izplatības likumsakarības, kā arī ģeodinamiskie procesi. Izveidotas teritorijas inženierģeoloģiskās rajonēšanas, inženierģeoloģisko apstākļu un ģeodinamisko procesu kartes, kas ļauj izdarīt secinājumus par teritorijas inženierģeoloģiskiem apstākļiem, grunšu īpašībām un ģeodinamiskiem procesiem pētītajā teritorijā. Darbs ietver 69 lapaspuses, 24 attēlus, 24 tabulas, 5, grafikus, 4 pielikumus. Atslēgas vārdi: Lielupes ieleja, garnulometriskā analīze, grunšu īpašības, ekspress-testi, ģeodinamiskie procesi.

Krukovskis R. 2013. Geotechnical conditions of Lielupe Valley in Jelgava district Valgunde parish. Master’s thesis. Riga, University of Latvia, Faculty of Geography and Earth sciences. In this master’s thesis the degree of geological complexity of Lielupe river valley at Valgunde parish has been studied. The upper part of geological cross-section with relation to the genesis of sediments was described as well as overall geological development of study area. There were several types of sandy soils grouped and regularities of their distribution characterized. According to obtained results maps of engineering-geological conditions, engineering-geological zoning and map of geodynamical processes and two engineering-geological cross-sections were constructed. Keywords: Lielupe Valley, grain size, express-test method, soil properties, geodynamic processes.
Geotechnical conditions of Lielupe Valley in Jelgava district Valgunde parish
Keywords: Ģeoloģija