Montessori didaktisko materiālu izmantošana lasītprasmes sekmēšanai pirmsskolā - Vatuļina, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Montessori didaktisko materiālu izmantošana lasītprasmes sekmēšanai pirmsskolā”. Darba autore ir Jekaterina Vatuļina, bakalaura darba vadītāja Inese Eglīte. Darba mērķis ir noskaidrot Marijas Montessori pedagoģiskās metodes pielietošanas iespējas lasītprasmes apguvē pirmsskolā un tās ietekmi uz bērnu mācību sasniegumiem. Izvirzītā darba mērķa sasniegšanai tika izmantoti dažādi didaktiskie mācību līdzekļi - attēli, modeļi, spēles un interaktīvie materiāli.

Topic of the bachelor's thesis: “Use of Montessori didactic materials to promote reading skills in preschool.” The author of the work is Ekaterina Vatulina, the supervisor of the bachelor thesis is Inese Eglite. The aim of the work is to find out the possibilities of using Maria Montessori's pedagogical method in the learning of reading skills in preschool and its effect on children's educational achievements. To achieve the goal, various didactic teaching tools were used as pictures, models, games and interactive materials.
The Use of Montessori Didactic Materials in Teaching Literacy in Early Childhood Classrooms
Keywords: Izglītības zinātnes; Montessori; Pirmsskola; Lasītprasme; Novērošana