Sistēma muzikālās dzirdes attīstīšanai - Korsaks, Toms Pēteris (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba ietvaros tā autors ir izveidojis un aprakstījis tīmekļa lietotni muzikālās dzirdes attīstīšanai balstoties uz muzikas izglītības nozarē izmantu metodi. Sistēma izstrādāta kā tīmekļa lietotne izmantojot PHP programmēšanas valodas satvaru Laravel, JavaScript programmēšanas valodas satvaru VueJS un InertiaJS, kas paredzēts abu satvaru apvienošanai monolītiskas sistēmas izveidei saglabājot abu satvaru labās iezīmes. Lietotne muzikālās dzirdes attīstīšanas funkcionalitāti veic intervālu atpazīšanas testu veidā attīstot dzirdes atmiņu un relatīvo dzirdi. Katrs lietotnes lietotājs var izveidot automātiski ģenerētu treniņu, pēc kura izpildes tiek saņemts treniņa pārskats, kas parāda precizitāti un atbilžu analīzi. Papildus treniņa pārskatam, katrs lietotājs var redzēt savu treniņu vēsturi un kopējo treniņu datu analīzi. Lietotnes mērķis ir sniegt alternatīvu un lietotājiem draudzīgu relatīvās dzirdes attīstīšanas paškontroles veidu, kas sniedz arī atgriezenisko saiti. Atslēgas vārdi: PHP, Laravel, JavaScript, VueJS, InertiaJS, PHPUnit, tīmekļa lietotne, atgriezeniskā saite, monolītiska sistēma, muzikālās dzirdes attīstīšana.

System for musical ear training In the scope of the qualification paper, the author has created and described a web application for ear training based on a method used in the field of music education. The system is developed as a web application using PHP programming language framework Laravel, JavaScript programming language framework VueJS and InertiaJS, which is used to combine both frameworks for developing a single monolithic system while retaining advantages of each framework. The ear training functionality of the system is provided through musical interval tests meant to improve musical memory and relative pitch. Every user of the application can create an automatically generated exercise after the completion of which an overview of the exercise is received which shows accuracy and answers. In addition to the overview of the exercise, every user can view their exercise history as well as the overall statistics of all exercise data. The purpose of the system is to provide an alternative and user-friendly way of self-controlled ear training, which also provides feedback. Keywords: PHP, Laravel, JavaScript, VueJS, InertiaJS, PHPUnit, web application, feedback, monolithic system, musical ear training.
System for musical ear training
Keywords: Datorzinātne; Laravel; JavaScript; VueJS; InertiaJS; PHPUnit