Nebanku kredītiestāžu piedāvājuma analīze Latvijā - Bubovičs, Artjoms (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbs paredz nebanku kredītiestāžu piedāvājuma izpēti, kredītportfeļa raksturojumu, kredītu kvalitātes apskatu, kā arī Latvijas iedzīvotāju viedokļa apkopošanu par nebanku kredītu ņemšanas galvenajiem iemesliem. Nebanku kreditēšana nav pārāk sens finanšu sektora pakalpojuma veids, un līdz pat šim laikam nozarē vērojamas noteiktas nepilnības, jo diemžēl arvien pastāv problēmas saistītas ar nebanku kredītdevējiem, kuriem nav licence konkrētās darbības veikšanai. Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz teorētiskām atziņām un iedzīvotāju aptaujas rezultātiem, izpētīt nebanku kredītiestāžu piedāvājumu Latvijā, atklāt nepilnības un sniegt priekšlikumus nebanku kreditēšanas uzlabošanai. Bakalaura darba mērķa sasniegšanai, autors pētīs nebanku pakalpojumu pieejamību Latvijā, izsniegto nebanku kredītu statistiku, kā arī Latvijas iedzīvotāju rīcības iemeslus nebanku kredītu ņemšanai Latvijā un iespējamo nebanku kredītu attīstību Latvijā. Darbā ir ievads, 3 nodaļas, secinājumi un priekšlikumi. Bakalaura darbs satur 80 lapaspuses, 9 tabulas, 33 attēlus un 3 pielikumus.

“Analysis of non-banking credit institutions’ offer in Latvia”. The aim of the bachelor thesis is to study the offer of non-banking credit institutions, describe the credit portfolio and to provide the credit quality overview as well as the summary of opinions expressed by the inhabitants of Latvia regarding the main reasons of non-banking loans. Non-banking loans is relatively new service of financial industry with certain imperfections, especially due to the problems related to the fact that many non-banking credit institutions do not have the due licence to carry out the business. The aim of the bachelor thesis is to explore offer of the non-banking credit institutions in Latvia basing on theoretical conclusions and survey results, discover imperfections and come up with improvement proposals in terms of non-banking loans. To achieve the goal, the author will study the accessibility of non-banking services in Latvia, the issued non-banking loan statistics as well as motives and reasons for the inhabitants of Latvia to choose non-banking loan including the possible development of non-banking credits in Latvia. The thesis consists of introduction, three chapters, conclusions and proposals. Bachelor’s work consists of 80 pages, 9 tables, 33 pictures, 3 annexes.
Analysis of non-banking credit institutions' offer in Latvia
Keywords: Ekonomika; procenti; likmes; bankas; kredīts; aizdevums