Aizliegtās vienošanās publiskajos iepirkumos Latvijā - Višs, Edgars (Latvijas Universitāte, 2016)
Viens no trīs konkurences tiesību pīlāriem ir aizliegtās vienošanās. Tā kā Latvijā publiskie iepirkumi ir tā vide, kur tirgus dalībniekiem ir īpaša interese noslēgt aizliegtās vienošanās, tad būtiski ir pētīt un analizēt tieši šos jautājumus un ar tiem saistītos problēmjautājumus. Pamatā darbā ir pētīta aizliegtu vienošanos problemātika un specifika - sākot no apstākļiem, kas mudina šādas vienošanās noslēgt, līdz pat tirgus dalībnieku pielietotajām stratēģijām, veidiem un izplatītākajām pazīmēm, kas liecina par konkrēto konkurences tiesību pārkāpumu. Tā kā Latvijas konkurences tiesības ir cieši saistītas ar Eiropas Savienības konkurences tiesībām, tad autors bieži atsaucas uz Eiropas Savienības tiesu judikatūru un Pasaulē plaši pazīstamām konkurences tiesību autoritātēm. Atslēgas vārdi: Konkurences tiesības, aizliegtās vienošanās, publiskie iepirkumi, tirgus dalībnieks.

One of the three pillars of competition law is prohibited agreements. As public procurement in Latvia is environment where market participants have a special interest to conclude prohibited agreements, then it is essential to research and analyze exactly these questions and issues. Basically, in research has studied issues of prohibited agreements and specifics – from conditions that encourages conclude such an agreements, up to the market participants strategies, and the most common types of signs that signalise about violation of competition law. Since the Latvian competition law is closely linked to the European Union competition law, then author often refers to the European union case law and widely recognized competition law authorities. Keywords: Competition law, prohibited agreements, public procurement, market participants.
Prohibited agreements in public procurement in Latvia
Keywords: Juridiskā zinātne